
Jak zamarynować mięso na kebab? 5 praktycznych sposobów
Smak mięsa odpowiada za charakter całego kebaba. Aby nie było ono mdłe, powinno zostać odpowiednio zamarynowane na kilka godzin przed podaniem. Z czego przygotowuje się […]
Smak mięsa odpowiada za charakter całego kebaba. Aby nie było ono mdłe, powinno zostać odpowiednio zamarynowane na kilka godzin przed podaniem. Z czego przygotowuje się […]
Kebab na całym świecie występuje w wielu odsłonach. Poszczególne wersje różnią się zastosowanymi składnikami, a także metodą obróbki termicznej mięsa. Wśród popularnych odsłon można wyróżnić […]
Gemüse Kebab to potrawa kochana przez mieszkańców Berlina. Danie typu fast food jest szybką, sycącą przekąską, którą można zabrać ze sobą w dowolne miejsce i […]
Tradycyjny kebab zawiera mięso baranie, a także surówki i ser owczy. Nie we wszystkich lokalach potrawa ta jest dostępna w swojej oryginalnej postaci. Aby przygotować […]
Kebab to potrawa turecka, jednak na rynku znaleźć można to danie także w zmodyfikowanych odsłonach. Ciekawą propozycją jest wersja amerykańska. Znacznie różni się ona od […]
Kebab to danie bardzo proste, a zarazem kochane na całym świecie. Składa się przede wszystkim z mięsa, surówki i sosu. Dodatki stosowane w takiej potrawie […]
Kebab to bardzo popularna potrawa, pozwalająca na posilenie się w trakcie spaceru, także w godzinach nocnych. Wielu osobom kojarzy się z wysoką kalorycznością. Po części […]
Kebab kojarzy się z mięsem, surówką i sosem podanymi w bułce lub picie. Trzeba jednak wiedzieć, że potrawa ta może przyjmować także wiele innych form, […]
Fast foody kojarzą się z niezdrowym, wysokokalorycznym jedzeniem. Na szczęście istnieją sposoby, które pozwalają na przygotowanie takich dań w nieco zdrowszej formie. Na co lepiej […]
Dürüm kebab to jeden z najpopularniejszych rodzajów tego dania. Podaje się go w lawaszu, a nie w tortilli powszechnie używanej w Polsce. Aby jednak dürüm […]
Masarnia Marek Stępnik
ul. Jagiełły 3, 74-400 Dębno
tel./fax: 95 760 24 17
email: biuro@izmir.pl
NIP: 597-100-44-11
Dane kontaktowe