1 sierpnia 2022
Kebab to jedna z potraw, którą zna większość osób. Jest idealną alternatywą dla lunchu i odpowiednio wykonana smakuje nawet najbardziej wybrednym. Warto jednak wiedzieć, że duży wpływ na smak kebaba ma jakość użytego mięsa. Dlatego warto wybierać produkty od sprawdzonego producenta. Dowiedz się, ile kosztuje oryginalne mięso do kebaba i od czego to zależy.
Spis treści
Kebab to danie tradycyjnie wywodzące się ze starożytnej Persji, jednak w latach 70-tych XX wieku zaczęło zdobywać popularność w Europie. Obecnie w każdym mieście można znaleźć przynajmniej kilka obiektów serwujących tę pyszną potrawę w różnych wariantach. Tradycyjnie jednak do kebaba używa się następujących gatunków mięsa:
Co istotne, w tradycyjnym kebabie nie występuje wieprzowina. Duże znaczenie ma dobranie wysokiej jakości mięsa, które zadecyduje o tym, jak pyszne będzie to danie.
Dowiedz się więcej o tym, skąd pochodzi kebab.
Do przygotowania smacznego kebaba niezbędne jest wysokiej jakości mięso. Nie warto decydować się na tanie produkty, zawierające wysokoprzetworzone składniki. Wiele osób, które dopiero planuje otworzyć punkt gastronomiczny z tym tradycyjnym, perskim daniem, zastanawia się, ile kosztuje mięso do kebaba. Jest to zależne od kilku czynników:
Najlepsze mięso na kebab powinno być wyprodukowane z zachowaniem należytych procedur sanitarnych. Do tego niezwykle istotna jest selekcja składników, tak aby tylko najlepsze znalazły się w ostatecznym produkcie.
Mięso na kebab znajdziesz w różnych gramaturach. W zależności od potrzeb możesz zamówić produkt o wadze od 5 do nawet 40 kg.
Kebab to różnorodne danie, do którego możesz użyć mięsa tylko drobiowego, lub wzbogaconego o baraninę czy wołowinę. W zależności od tego, czy znajdą się w nim udka, czy filet i jakie będą proporcję składników, produkt będzie inaczej smakował oraz charakteryzował się inną ceną mięsa do kebaba. Co do zasady do produkcji kebaba idealnie sprawdzają się rodzaje mięs o większej zawartości tłuszczu, dzięki czemu potrawa będzie soczysta i smaczna.
Przyprawienie kebaba ma istotne znaczenie dla smaku. Dlatego, jeśli nie chcesz widzieć zawiedzionych min swoich klientów, wybierz mięso, do którego dodano nie tylko sól i pieprz, ale także kmin rzymski, czosnek, sumak czy paprykę wędzoną. Dzięki wykorzystaniu takich przypraw można uzyskać niepowtarzalny smak kebaba. Wybór odpowiednio doprawionego produktu pozwoli Ci wyróżnić się na
To tylko kilka aspektów, które mają wpływ na cenę mięsa do kebaba. Warto jednak pamiętać, aby zawsze decydować się na produkty, co do których masz pewność, że są świeże i najwyższej jakości.
Sprawdź na naszym blogu, jak wygląda i smakuje prawdziwy turecki kebab.
Prowadzenie swojej własnej działalności gastronomicznej jest związane z dużą odpowiedzialnością. Przede wszystkim przy żywieniu ludzi niezwykle ważne jest zapewnienie świeżych produktów o jak najwyższej jakości. Dlatego najlepiej zamówić mięso od producenta, który od lat działa na rynku, a jego wyroby są wytwarzane z zachowaniem niezbędnych norm. Dzięki temu bez obaw możesz poddać kebab dalszej obróbce. Wybór dobrego mięsa do przygotowania tego tradycyjnego przysmaku to atut, który z pewnością docenią Twoi klienci. Zadbaj także, aby zastosować świeże dodatki oraz sosy o nieskomplikowanym i naturalnym składzie, które doskonale podkreślą smak kebaba. Dzięki temu Twój kebab szybko zdobędzie popularność na rynku.
Na pewno słyszeliście o szczególnym podejściu do niektórych wyrobów, które ma odróżnić je od ich typowych, powszechnie spotykanych wersjach. Dla przykładu – rzemieślnicze piwo oparte […]
Kto z nas nie lubi popularnego w naszym kraju rollo, czyli kebaba w tortilli bądź innym cienkim placku? Nie da się ukryć, że ten rodzaj […]
Kebab to danie dla wszystkich, bez wyjątku! Każdy powinien móc cieszyć się pysznym smakiem mięsa skrawanego z donera. Niestety – czasem zdarza się, że któryś […]
Masarnia Marek Stępnik
ul. Jagiełły 3, 74-400 Dębno
tel./fax: 95 760 24 17
email: biuro@izmir.pl
NIP: 597-100-44-11
Dane kontaktowe