1 sierpnia 2022

Ile kosztuje mięso do kebaba i od czego to zależy?

 
Ile kosztuje mięso do kebaba i od czego to zależy?

Kebab to jedna z potraw, którą zna większość osób. Jest idealną alternatywą dla lunchu i odpowiednio wykonana smakuje nawet najbardziej wybrednym. Warto jednak wiedzieć, że duży wpływ na smak kebaba ma jakość użytego mięsa. Dlatego warto wybierać produkty od sprawdzonego producenta. Dowiedz się, ile kosztuje oryginalne mięso do kebaba i od czego to zależy.

Mięso do kebaba, czyli jakie?

Kebab to danie tradycyjnie wywodzące się ze starożytnej Persji, jednak w latach 70-tych XX wieku zaczęło zdobywać popularność w Europie. Obecnie w każdym mieście można znaleźć przynajmniej kilka obiektów serwujących tę pyszną potrawę w różnych wariantach. Tradycyjnie jednak do kebaba używa się następujących gatunków mięsa:

Co istotne, w tradycyjnym kebabie nie występuje wieprzowina. Duże znaczenie ma dobranie wysokiej jakości mięsa, które zadecyduje o tym, jak pyszne będzie to danie.

Dowiedz się więcej o tym, skąd pochodzi kebab.

mięso do kebaba cena

Oryginalne mięso do kebaba – cena?

Do przygotowania smacznego kebaba niezbędne jest wysokiej jakości mięso. Nie warto decydować się na tanie produkty, zawierające wysokoprzetworzone składniki. Wiele osób, które dopiero planuje otworzyć punkt gastronomiczny z tym tradycyjnym, perskim daniem, zastanawia się, ile kosztuje mięso do kebaba. Jest to zależne od kilku czynników:

Najlepsze mięso na kebab powinno być wyprodukowane z zachowaniem należytych procedur sanitarnych. Do tego niezwykle istotna jest selekcja składników, tak aby tylko najlepsze znalazły się w ostatecznym produkcie.

Mięso na kebab znajdziesz w różnych gramaturach. W zależności od potrzeb możesz zamówić produkt o wadze od 5 do nawet 40 kg.

Kebab to różnorodne danie, do którego możesz użyć mięsa tylko drobiowego, lub wzbogaconego o baraninę czy wołowinę. W zależności od tego, czy znajdą się w nim udka, czy filet i jakie będą proporcję składników, produkt będzie inaczej smakował oraz charakteryzował się inną ceną. Co do zasady do produkcji kebaba idealnie sprawdzają się rodzaje mięs o większej zawartości tłuszczu, dzięki czemu potrawa będzie soczysta i smaczna.

Przyprawienie kebaba ma istotne znaczenie dla smaku. Dlatego, jeśli nie chcesz widzieć zawiedzionych min swoich klientów, wybierz mięso, do którego dodano nie tylko sól i pieprz, ale także kmin rzymski, czosnek, sumak czy paprykę wędzoną. Dzięki wykorzystaniu takich przypraw można uzyskać niepowtarzalny smak kebaba. Wybór odpowiednio doprawionego produktu pozwoli Ci wyróżnić się na

To tylko kilka aspektów, które mają wpływ na cenę mięsa do kebaba. Warto jednak pamiętać, aby zawsze decydować się na produkty, co do których masz pewność, że są świeże i najwyższej jakości.

Sprawdź na naszym blogu, jak wygląda i smakuje prawdziwy turecki kebab.

Czym kierować się przy wyborze mięsa do kebaba?

Prowadzenie swojej własnej działalności gastronomicznej jest związane z dużą odpowiedzialnością. Przede wszystkim przy żywieniu ludzi niezwykle ważne jest zapewnienie świeżych produktów o jak najwyższej jakości. Dlatego najlepiej zamówić mięso od producenta, który od lat działa na rynku, a jego wyroby są wytwarzane z zachowaniem niezbędnych norm. Dzięki temu bez obaw możesz poddać kebab dalszej obróbce. Wybór dobrego mięsa do przygotowania tego tradycyjnego przysmaku to atut, który z pewnością docenią Twoi klienci. Zadbaj także, aby zastosować świeże dodatki oraz sosy o nieskomplikowanym i naturalnym składzie, które doskonale podkreślą smak kebaba. Dzięki temu Twój kebab szybko zdobędzie popularność na rynku.


Facebook, LinkedIn

Certyfikaty jakości

Ostatnio na blogu

Jakie są rodzaje kababa i czym się charakteryzują?

Jakie są rodzaje kababa i czym się charakteryzują?

Kebab kojarzy się z mięsem, surówką i sosem podanymi w bułce lub picie. Trzeba jednak wiedzieć, że potrawa ta może przyjmować także wiele innych form, […]

Pizza czy kebab? Co jest zdrowsze i od czego to zależy?

Pizza czy kebab? Co jest zdrowsze i od czego to zależy?

Fast foody kojarzą się z niezdrowym, wysokokalorycznym jedzeniem. Na szczęście istnieją sposoby, które pozwalają na przygotowanie takich dań w nieco zdrowszej formie. Na co lepiej […]

Co to jest dürüm kebab i jak go zrobić?

Co to jest dürüm kebab i jak go zrobić?

Dürüm kebab to jeden z najpopularniejszych rodzajów tego dania. Podaje się go w lawaszu, a nie w tortilli powszechnie używanej w Polsce. Aby jednak dürüm […]

Zobacz wszystkie wpisy

Dane kontaktowe

Masarnia Marek Stępnik
ul. Jagiełły 3, 74-400 Dębno

tel./fax: 95 760 24 17
email: biuro@izmir.pl

NIP: 597-100-44-11

Dane kontaktowe